Dalum Papirfabrik

Se detaljer

Ansvar for arbejdsmiljøkoordinering (AMK B) og Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) samt udarbejdelse af designløsning i forhold til byggelogistikken på hele området.

  • Arbejdsmiljøkoordinering
  • |
  • Byggelogistik
  • |
Dalum Papirfabrik

Den nu tidligere Dalum Papirfabrik i det sydlige Odense fremstillede papir fra 1874 og frem til dens lukning i 2012. Fabrikken blev drevet ved 260 hk dampkraft og to vandturbiner.

Da den lukkede, markerede det samtidig slutningen på dansk papirfremstilling. 

Selve fabrikken inkl. funktionærboliger, haver mv. dækkede et areal på lidt over 52.400 kvm.

 

Projektet Dalum Papirfabrik nær Odense Å og motorvej E20 dækker et område på 45.000 kvm og består af en kombination af renovering og restaurering af eksisterende bygninger samt opførelse af nye med det mål at skabe en blanding af 442 leje- og ejerboliger og dertil fælleshus, erhvervs- og butikslokaler samt parkeringshus.

Midt i den nye bebyggelse anlægges en øst-vest-gående ”kulturakse” med kulturtilbud, butikker, erhverv og aktiviteter, som skal forbinde boligerne i den nordlige del med dem i den sydlige del af området.

 

MTH Projektudvikling og C. F. Møller Architects bevarer sjælen i området og renoverer med respekt for de knap 140 års papirindustrihistorie og tilføjer nye moderne bygninger, der spiller op imod de bevarede bygninger ved at have deres afsæt i arkitekturelementer, der findes i de gamle industribygninger.

 

Den første papir-maskinhal renoveres og restaureres, så den bliver til ét stort fælleshus med orangeri.

 

En af de bevarede bygninger, Hollænderhuset, der ligger i områdets nordlige ende ned mod Odense Å restaureres ud fra en new yorker-inspireret stil. Den røde og grå 4-etagers bygning kommer til at huse 20 ejerlejligheder på 120-200 kvm.

 

Der opføres 301 nye lejelejligheder i en kombination af restaurerede industribygninger og helt nye. Lejlighederne skal være for alle segmenter: studerende, singler, par og børnefamilier, og vil variere i størrelse fra 2-værelses på 48 kvm til 4 værelses på 100-120 kvm.

 

I den sydlige del af området opføres 63 rækkehuse i 2 plan. Det skal være ejerboliger på 85-110 kvm.

 

Tillige i den sydlige del af området opfører boligselskabet Civica 58 senior-lejeboliger. Boligerne er fordelt på 5 opgange med elevatorer, og der vil være både 2- og 3-værelses boliger – alle på ca. 90 kvm.

 

 

FM’s opgave på projektet:

Ansvar for arbejdsmiljøkoordinering (AMK B) og Plan for Sikkerhed og Sundhed (PSS) samt udarbejdelse af designløsning i forhold til byggelogistikken på hele området.

Projektnavn:
Dalum Papirfabrik
By / Land:
Odense
Kunde:
MT Højgaard Projektudvikling A/S
Byggeperiode:
2021 – 2023/2024
Areal:
45.000 kvm

Andre referencer
Referencer
AB Holmegaarden
Nyborg
Absalon
Slagelse
ALPI
Øm, Roskilde
Book et møde med os
Book et møde
Hvad ønsker du møde omkring?
Drift eller FM Byggebooking Presse eller karriere Salg
Gitte Stensbjerg
Partner
Adm. Direktør
Direktion
Telefon
+45 2085 6858
Ole Stensbjerg
Partner
Kommerciel Direktør
Direktion
Telefon
+45 4029 6838
Ole Stensbjerg
Partner
Kommerciel Direktør
Direktion
Telefon
+45 4029 6838